top of page

Tijd voor verandering....?Als je je tegenwoordig in de natuur begeeft is het heel waarschijnlijk dat je hier of daar een lieveheersbeestje tegenkomt. Tussen de planten, op bloemen, langs grasstengels of kruipend tegen een door de zon verwarmde muur, ze zijn overal aanwezig. Alsof ze allemaal tegelijk wakker geworden zijn vanuit hun winterslaap, gewekt door de zon en de warmere temperatuur.


Lieveheersbeestjes worden elk voorjaar wakker natuurlijk, maar om de een of andere reden lijkt het alsof ze nu met veel meer zijn. Zou daar iets achter zitten? Heeft de natuur ergens beslist dat het tijd werd om meer lieveheersbeestjes op je pad te brengen? Komen die kleine, wriemelende beestjes ons iets vertellen?


Gedachten die ineens oppoppen zijn meestal gedachten die je iets komen brengen. Je kan ze beschouwen als een uitnodiging om wat dieper in te gaan op dit thema, als een trigger van het universum dat je op de een of andere manier iets wilt bijbrengen. Zo kunnen gedachten mogelijk transformeren naar inzichten.


Wat opzoekwerk leert ons al gauw dat lieveheersbeestjes beschouwd worden als ijverige helpers voor onze moeder Aarde en voor de mensheid. Deze luizeneters vormen een prachtig natuurlijk bestrijdingsmiddel, zowel in de landbouw als in je achtertuin. Ook de larven zijn welgekomen want ze zorgen voor het in leven houden van planten en ruimen het teveel aan verstikkende plantenparasieten op. Fijn dus om lieveheersbeestjes en hun larven in je tuin te hebben!


Veel dieren hebben een spirituele betekenis en dat geldt ook voor een lieveheersbeestje. De transformatie van een larve naar een rode kever met zwarte stippen is fascinerend en hierdoor worden ze gezien als geluksbrengers, maar ook als symbool voor aanpassingsvermogen, veerkracht en metamorfose. Zo lijkt het je geluk te brengen als een lieveheersbeestje op je hand, arm of ergens anders op je lichaam belandt en daar vrolijk rondkruipt. Jaag ze dus niet zomaar weg…


Dit kleine diertje te aanzien als een symbool voor aanpassingsvermogen, veerkracht en metamorfose kan voor sommigen een brug te ver zijn. Als je het echter op een andere manier bekijkt, klopt dit als een bus. Als je je er bewust van bent dat er deze tijden grote veranderingen aan de gang zijn en nog zullen komen, wordt het meteen ook duidelijk waarom ze tegenwoordig in zo’n grote getale aanwezig zijn. Als ijverige helpers voor moeder Aarde en de mensheid.


Is het voor ons misschien ook tijd om wakker te worden uit onze dommelende winterslaap? Is het de moment om te transformeren naar een meer wakkere versie van ons zelf? Is het dàt wat de lieveheersbeestjes ons komen vertellen?


Alweer gedachten die oppoppen. Kunnen ze transformeren naar inzichten? Alleszins al tot het inzicht dat lieveheersbeestjes, hoe klein ze ook zijn, een grote impact kunnen hebben op de natuur rondom ons. Zoals elke verandering, hoe klein ook, een grote impact kan hebben op de wereld rondom ons.


Elk klein gebaar dat je maakt is belangrijk. Even belangrijk als een lieveheersbeestje in je tuin.

Ik wens je dan ook een wakkere geest toe om deze kleine gebaren en beestjes ook te zien. Laat al het mooie maar op je afkomen!
53 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page