top of page

De energie van de Nieuwe Maan

Bijgewerkt op: 2 dec. 2022

Door bewuster te worden van het ritme van de Maan en van welke invloeden dit kan hebben op ons, kan je steeds meer bijleren over de verschillende Maanstanden en over de natuur. Alles hangt aan elkaar. Alles is verbonden. Alles heeft een betekenis. Tenminste, zolang je hiervoor open staat, het ziet en het ervaart.


Zo geeft de Nieuwe Maan mij elke keer opnieuw vernieuwende energie. Vertaald betekent dit dat het me goesting geeft om bepaalde zaken aan te pakken, inspiratie bezorgt om nieuwe dingen uit te proberen, enthousiasme brengt om aan iets nieuws te beginnen en me vrolijk maakt over het voelen van al deze vernieuwende energie.


Het bijzondere aan de Nieuwe Maan is dat ze zich helemaal niet laat zien. De Maan is enkel zichtbaar voor ons doordat de Zon de Maan verlicht. Eens in de 29 dagen staat de Maan precies tussen de Aarde en de Zon, waardoor het licht van de Zon op de Maan schijnt op het deel dan wij niet kunnen zien. Dit moment wordt de Nieuwe Maan genoemd.


Het lied ‘No moon at all’ van Nana Mouskouri komt tijdens Nieuwe Maan regelmatig in mijn gedachten voorbij. Een lied dat de speciale sfeer rond deze periode heel mooi weergeeft.


Nieuwe Maan wordt beschouwd als het begin van de nieuwe Maancyclus. Het is dan ook een goed moment om met iets nieuws te starten of om bepaalde zaken te veranderen in je leven. Zo hebben we bv allemaal wel bepaalde gewoontes die we liever zouden verminderen of er misschien wel helemaal mee stoppen. Wel, dan kan je de Nieuwe Maan beschouwen als een uitnodiging om hier iets aan te veranderen.


De energie van de Nieuwe Maan ondersteunt het proces van het naar binnen keren, tot jezelf komen, tot rust en evaluatie komen. Het versterkt ook je intuï