top of page

Liefde toelaten in je leven

Liefde is een thema dat ons allemaal beroert, want ons leven is er van het begin tot het einde mee verbonden. Als we geluk hebben zijn we zelfs ontstaan vanuit liefde en zullen we omringd door liefde dit leven weer verlaten. Zelfs als we het gevoel hebben om liefde te missen in ons leven, zijn we ermee verbonden.

Het boeit en kwelt ons tegelijk. Maar, in hoeverre laten we liefde toe in ons leven? Rare vraag? We zullen zien…


Neem ‘ns een kijkje in je eigen leven. Welke liefde kom jij tegen? Liefde tussen ouder en kind, bij kinderen onderling, onder vrienden, als geliefden, in je familie, op je werk, tussen mens en dier, bij mensen die je op straat tegenkomt,… In welke vormen kom jij liefde tegen in je leven?


Als je hier een lijst zou van opmaken kan het best zijn dat dit een hele lange lijst wordt. Althans dat hoop ik voor jou, want dat betekent dat je ook effectief de liefde ZIET. Da’s alvast een eerste stap in het ‘toelaten van liefde in je leven’ : het zien en het herkennen.


Het is niet erg als je wat moeite hebt om deze liefdesvormen rondom jou te zien. Dit kan je alleen maar uitnodigen om hiervoor meer aandacht te hebben. Kijk maar eens bewust rond in je leven en vraag je af waar jij liefde kan zien. Kijk naar mensen, hoor wat ze zeggen, volg wat ze doen. Wedden dat je het na een poosje ook ziet?


Nu we gezien hebben dat er liefde in ons leven is, kunnen we er ons nog wat meer in verdiepen. Dit kan je doen door er bewust je aandacht aan te schenken, je focus op te richten. Het hoeft niet lang te duren. Slechts een paar momenten van intense aandacht kan genoeg zijn.

Word je bewust van de woorden die je hoort, van het oogcontact, een warme blik, een zorgzaam gebaar, een glimlach als je iemand groet, een dankjewel bij de bakker, een hoe-is-het aan de telefoon, een lieve J bij een berichtje,…

Word je ervan bewust en laat het binnenkomen met een glimlach.


Wel, dat is liefde toelaten in je leven. Dat is openstaan voor de liefdevolle energie die overal aanwezig is, zolang je ze maar wilt zien. En geloof me, je krijgt er een warm hart van. Probeer het gewoon en zie wat het teweeg brengt bij jou.


Ik wens je alleszins veel liefdevolle momenten toe in je leven, en een warm hart. Laat al het mooie maar op je afkomen.
20 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page