top of page

Je eigen weg volgen in dit leven

Voor sommige mensen lijkt het zo simpel te gaan in het leven. Ze hebben een job die ze graag doen, genieten van een fijne relatie en gezinsleven, weten zich omringd door familie en vrienden, zijn vitaal en gezond. Waarom lukt dit dan niet voor jou? Waarom loopt het in jouw leven niet zoals je het echt zou willen?


Je eigen weg vinden in dit leven en doen wat bij jou hoort. Dit klinkt goed, maar het is niet altijd even gemakkelijk. En toch zijn we er naar op zoek want we willen in dit leven iets betekenen, er iets zinvol van maken.


De wil is er, dat is alvast een goed begin. Alleen is het ook belangrijk te weten wàt je dan juist wilt, en dat kan voor velen al een eerste obstakel zijn. Je kan misschien wel een vaag idee hebben van wat en hoe je het wilt, maar je krijgt het beeld niet scherp genoeg gesteld.

Of je weet heel goed wat je wilt, alleen heb je totaal geen idee hoe je dit dan wel kan realiseren. Je onderneemt wel pogingen en zet stappen om vooruit te geraken maar je bereikt nog niet echt wat je zou willen.


Hoe je het draait of keert, twijfel en onzekerheid liggen hier aan de basis. Het goede nieuws is dat je daar wel iets aan kan doen. Het antwoord ligt heel dichtbij, namelijk bij je zelf.

Als je de tijd neemt om bij je zelf te rade te gaan, om te ontdekken wat je eigen waarden en kwaliteiten zijn, dan kom je vanzelf uit bij je wensen en bij wat jij eigenlijk in dit leven wilt. Diep vanbinnen weet je heel goed wat je wilt en hoe je het wilt. Noem het je buikgevoel of je intuïtie of gelijk wat, het zit alleszins in ieder van ons.


Alleen komt het erop aan om regelmatig contact te maken met je Zelf, met hoofdletter. De ene doet dit via meditatie en de andere gaat er liever voor wandelen. Hoe je het doet maakt ook niet uit, zolang het goed voelt voor jou is het