top of page

Je eigen weg volgen in dit leven

Voor sommige mensen lijkt het zo simpel te gaan in het leven. Ze hebben een job die ze graag doen, genieten van een fijne relatie en gezinsleven, weten zich omringd door familie en vrienden, zijn vitaal en gezond. Waarom lukt dit dan niet voor jou? Waarom loopt het in jouw leven niet zoals je het echt zou willen?


Je eigen weg vinden in dit leven en doen wat bij jou hoort. Dit klinkt goed, maar het is niet altijd even gemakkelijk. En toch zijn we er naar op zoek want we willen in dit leven iets betekenen, er iets zinvol van maken.


De wil is er, dat is alvast een goed begin. Alleen is het ook belangrijk te weten wàt je dan juist wilt, en dat kan voor velen al een eerste obstakel zijn. Je kan misschien wel een vaag idee hebben van wat en hoe je het wilt, maar je krijgt het beeld niet scherp genoeg gesteld.

Of je weet heel goed wat je wilt, alleen heb je totaal geen idee hoe je dit dan wel kan realiseren. Je onderneemt wel pogingen en zet stappen om vooruit te geraken maar je bereikt nog niet echt wat je zou willen.


Hoe je het draait of keert, twijfel en onzekerheid liggen hier aan de basis. Het goede nieuws is dat je daar wel iets aan kan doen. Het antwoord ligt heel dichtbij, namelijk bij je zelf.

Als je de tijd neemt om bij je zelf te rade te gaan, om te ontdekken wat je eigen waarden en kwaliteiten zijn, dan kom je vanzelf uit bij je wensen en bij wat jij eigenlijk in dit leven wilt. Diep vanbinnen weet je heel goed wat je wilt en hoe je het wilt. Noem het je buikgevoel of je intuïtie of gelijk wat, het zit alleszins in ieder van ons.


Alleen komt het erop aan om regelmatig contact te maken met je Zelf, met hoofdletter. De ene doet dit via meditatie en de andere gaat er liever voor wandelen. Hoe je het doet maakt ook niet uit, zolang het goed voelt voor jou is het oké.


Dit is al meteen een goeie test om te weten of jij je eigen pad aan het volgen bent, of jij doet wat bij jou hoort. Heel simpel jezelf de vraag stellen: hoe voel ik me hierbij? Een eerlijk antwoord leert je of je inderdaad op de goeie weg bent of eerder niet. Op die manier kan je gevoel je wegwijzer of gps zijn. Als het goed is, ga je gewoon verder. Is het echter niet goed, keer dan om waar mogelijk.


En wat die twijfel en onzekerheid betreft, als jij van binnenuit weet dat je goed bezig bent, komen die er gewoon niet meer aan te pas.


Ik wens je alleszins toe dat je je eigen weg op een mooie manier mag bewandelen en ervan geniet. Laat al het mooie maar op je afkomen.
34 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page