top of page

'De kracht van de menopauze'

De menopauze is een levensfase waar elke vrouw vroeg of laat mee te maken krijgt. Het wordt dikwijls beschouwd als een moeilijke, negatieve periode waarbij men het dan vooral heeft over de lichamelijke klachten en de wisselende gemoedstemmingen die kunnen zorgen voor vervelende momenten voor de vrouw en mogelijk ook voor de mensen uit haar omgeving.

Nochtans kan de menopauze ook bekeken worden als een periode die vernieuwing kan brengen en die een nieuwe levensfase aankondigt, als een periode waarin het belangrijk is om goed voor jezelf te zorgen, om te luisteren naar je lichaam en naar je emoties, gewoon omdat het je iets komt leren.

Tijdens dit Plantagegesprek gaan we het niet zozeer hebben over de lichamelijke kant van de menopauze, maar wel over de gevoelige, de emotionele kant. Daarbij komen ook onze gedachten en overtuigingen aan bod, oa de ideeën die wij hebben over onszelf. Zo krijgen we een beter zicht op hoe wij in elkaar zitten en wordt het ook wat duidelijker hoe wij kunnen omgaan met deze nieuwe fase in ons leven.

De menopauze kan ons nieuwe wijsheden en andere ontdekkingen brengen, zolang we er maar voor open staan om ze te ontvangen. Dan kan je de kracht van de menopauze ontdekken.

Dit Plantagegesprek staat open voor elke vrouw, gelijk in welke levensfase ze zit.

bottom of page