top of page

'(School)stress bij kinderen en jongeren'

Als we het hebben over stress bij kinderen en bij jongeren, wordt daar soms met onbegrip op gereageerd. Mensen zien stress overal, maar zien niet altijd in dat dit bij onze jeugd ook sterk aanwezig is. Het wordt soms zelfs weggelachen met dooddoeners als 'er worden te veel eieren gelegd onder onze jeugd' of 'in onze tijd was het anders'.

Maar gelijk hoe je er over denkt, stress is wel degelijk aanwezig bij onze jeugd, en dat begint al dikwijls van kleinsaf aan. Vraag het maar aan de vele ouders die met hun kind regelmatig naar de therapeut gaan.

Tijdens dit Plantagegesprek gaan we de stress bij onze jeugd proberen te benoemen. Stress is immers geen emotie maar eerder een verzamelnaam voor spanningen. Deze spanningen hebben te maken met emoties en gedachten die een kind of jongere belemmeren om een vrolijk en onbezorgd leven te hebben. Het schoolgebeuren is dikwijls een oorzaak van spanningen, maar de thuissituatie speelt zeker ook een belangrijke rol. 

Ter ondersteuning van de emoties en gedachten waar onze jeugd last van heeft, worden de Bachbloesems voorgesteld. Dit zijn natuurlijke remedies die veilig in gebruik zijn voor groot en klein. Ze kunnen emoties en gedachten terug in balans brengen, spanningen en stress verlichten. Het is een mooie, eenvoudige manier om onze jeugd te begeleiden in hun dagdagelijkse leven.

Zit jij met veel vragen en/of bezorgdheden rond dit thema? Kom dan gerust een aantal antwoorden ontdekken tijdens dit Plantagegesprek.

bottom of page