top of page

'Grote schoonmaak in je mind'

De lente kan een mooie periode zijn om een grote schoonmaak te houden, maar het kan evengoed in elk ander seizoen. Dit zal dan ook gebeuren tijdens dit Plantagegesprek, meer bepaald gaan we opruim en schoonmaak houden in onze mind, onze geest, ons hoofd. 

Negatieve gedachten en emoties kunnen ons belemmeren om vrolijk en positief in het leven te staan. We proberen dit nochtans wel, maar met enige regelmaat voelen we deze gedachten en emoties als 'duiveltjes' naar boven komen waardoor we ons gespannen, kwaad, geïrriteerd, verdrietig,... voelen.

Waarschijnlijk weet je zelf wel het beste welke gedachten en emoties jou af en toe belemmeren. Je hebt ze misschien al aanvaard vanuit het idee: 'ik ben nu eenmaal zo, dat hoort bij mij'. Nu, deze uitspraak klopt wel ergens omdat een mens meestal reageert vanuit zijn of haar temperament of aard. Alleen kan het soms al te gemakkelijk gezegd worden, in de veronderstelling dat daar niets aan te veranderen valt.

Er valt immers wel wat te veranderen in onze mind. Wij hebben allemaal de kracht in ons om negatieve gedachten om te bouwen naar positieve gedachten, alleen weten we soms niet hoe we dit kunnen aanpakken. Of we proberen het wel, maar het lukt ons niet om het vol te houden.

Tijdens dit Plantagegesprek gaan we aan de slag met onze mind en gooien er, bij wijze van spreken, alles uit wat we er liever niet in willen hebben. Lijkt het je wel wat om op deze manier je mind wat lichter en luchtiger te maken? Aarzel dan niet om je in te schrijven!

bottom of page